Port Macquarie & Newcastle - Reisverslag uit Newcastle, Australië van Michelle Cremers - WaarBenJij.nu Port Macquarie & Newcastle - Reisverslag uit Newcastle, Australië van Michelle Cremers - WaarBenJij.nu

Port Macquarie & Newcastle

Blijf op de hoogte en volg Michelle

06 December 2014 | Australië, Newcastle

Hoi iedereen,

Waar was ik ook al weer gebleven:

- Port Macquarie -

Op 25 oktober vertrok ik vanuit Arrawarra, waar ik 2 weken blueberries geplukt heb en in een stinkende teepee woonde. Het was weer een ervaring en elke keer als ik fruit koop, zal ik denken aan de mensen die het geplukt hebben. En aan Mr. Blueberrie offcourse.

Ik ging naar Port Macquarie, vond het wel leuk klinken. En ik wist dat er een koala hospital was. Ik had geen hostel geboekt, dus toen ik aan kwam kon ik kiezen tussen 2 busjes van 2 verschillende hostels. Ik koos degene met gratis wifi; Port Macquarie Backpackers.

Port Macquarie is populair als verblijfplaats voor gepensioneerden en toeristen. Het staat bekend om zijn uitgestrekte stranden en ongerepte natuur. Ook de koala-populatie geeft veel bekendheid aan het stadje, veel toeristen noemen het de 'koala-hoofdstad van Australië'. Het Billabong Koala Park is een populaire attractie onder bezoekers. Daarnaast beschikt Port Macquarie ook over een koala ziekenhuis. Hier wordt gezorgd voor koala's die gewond zijn door bijvoorbeeld bosbranden, aanvallen van andere dieren en verkeersongevallen. Daarnaast worden er ook weesjes en bejaarde koala's verzorgd.

Ik kwam 's avonds aan en heb toen een pizza gehaald. Toen kwam ik een Zwitsers meisje tegen van het hostel en vroeg of ik met haar mee wilde naar de bottleshop. Toen hebben we een goedkope fles rode wijn gehaald. In het hostel kwam er een hele groep Australiërs bij ons zitten die hier waren voor een professionele surfwedstrijd :)

De volgende dag ging ik met het Zwitserse meisje Christel en een Engelse jongen Jack naar een wijnproeverij bij een hele oude vineyard uit 18-nogwat. We hebben 2 witte wijnen, 2 rode wijnen, 1 rosé en een strawberry port geproefd. En dat op een nuchtere maag, haha :p
Daarna gingen we into town, daar was het jaarlijkse 'Hastings tasting' aan de gang; allemaal eettentjes waar je dingen kon proeven. Toen onze buikjes rond waren gingen Christel en ik naar het koala hospital. Hier kregen we een rondleiding en vertelden ze wat over elke koala. Er was die dag een koala binnen gebracht die aangevallen was door husky's en die moest naar de intensive care.. De koala's hebben allemaal 2 namen; het eerste gedeelte heeft te maken met waar ze gevonden zijn, zodat ze op de juiste plek terug worden geplaatst. En het tweede gedeelte mag de persoon die de koala heeft gevonden bepalen.
Toen nog naar de supermarkt gegaan en helemaal terug naar het hostel gelopen. We waren kapot moe toen we thuis kwamen.

De volgende dag vertrok Christel 's morgens vroeg en ik besloot de coastral walk te doen; een mooie walk langs allemaal stranden, door een regenwoud-achtig national park, naar een vuurtoren. Het was een hele lange wandeling, van 4 uur. Ik ging van Town beach naar Oxley beach, Rocky beach, Flynns beach, Nobby's beach, Shelly beach, door regenwoud, en via Miners beach naar de vuurtoren. Miners beach was een nudisten strand... Snap nog steeds niet dat ze de wandelroutes over nudistenstranden laten gaan... Blehh.
Heb de bus terug gepakt en ik stapte uit bij een plaats waar je nog een wandeling kon maken, langs een riviertje. Achja, ben nu toch bezig. Was opzich wel mooi, en ik hoorde allemaal rare geluiden. Ik kwam steeds dichterbij het geluid en opeens zag ik het: super veel vleermuizen in de bomen, misschien wel duizenden! Schrok ik wel een beetje van, haha.
's Avonds reed de jongen van de receptie ons naar een golf course, want daar kon je super veel kangoeroes zien :)

- Newcastle -

29 oktober had ik alles in Port wel gezien en besloot ik naar Newcastle te gaan. Ik twijfelde of ik wel of niet zou gaan, maar t meisje van de receptie vond het wel een leuke stad. Dus ik ging een kijkje nemen.

Newcastle, in de staat New South Wales, is een industriestad 167 km ten noorden van Sydney, aan de monding van de rivier de Hunter. De stad telde 288.732 inwoners bij de volkstelling van 2006, waarmee het de 8e stad van het land was. De haven van Newcastle, de op twee na grootste van het land, verscheept jaarlijks meer dan 125 miljoen ton cargo, voor een belangrijk gedeelte steenkool. In 2011 was de haven op zesentwintig na de drukste zeehaven ter wereld. Newcastle heeft een bloeiende sportcultuur; deze draait voornamelijk om de Newcastle Knights (Rugby League), maar ook andere sporten zijn populair. Ook wordt er een jaarlijks surfwedstrijd gehouden, 'Surfest'. De inwoners van Newcastle zichzelf "Novocastrians", een woord dat elders vaak niet wordt begrepen.

Ik pakte de gratis bus, naar het hostel 'Backpackers Newcastle'. De eigenaren zijn 2 gezellige vrouwen; je hebt 'mama Shar', echt n typische Kiwi; ze scheld nogal veel. Ze behandeld je als een van haar eigen kinderen, daarom noemt iedereen haar 'mama Shar'. En Anna, zij is iets ouder en echt super lief, altijd in voor een praatje. Ze zijn beide gescheiden en hebben allebei 4 kinderen die allemaal het huis uit zijn, dus in feite zijn wij nu hun 'kinderen' :p (ze noemen ons 'babies').
Oh ja; en je hebt Larry, de hond :)
Ik vroeg wat er te doen is hier, en Anna had op de kaart een mooie wandeling uitgetekend, die ik dus ook gedaan heb. 's Avonds ben ik nog met een Aussie die hier al 3 jaar woont naar de bioscoop gegaan. We hebben 'fury' gekeken.
De volgende dag wilde ik eigenlijk naar een national park gaan, maar toen ik de weg vroeg aan mama Shar, zei ze dat tiet slim was om t nu, midden op de dag, te doen. Ik zou beter 's ochtends vroeg kunnen. Zo gezegd, zo gedaan. Ben toen into town geweest, een beetje winkeltjes kijken, maar hoewel Newcastle toch echt een stad is, hebben ze hier niet veel winkels :/ 's Avonds is het hier heel gezellig, er zijn allemaal leuke mensen en elke avond doen we wel een kaartspelletje.

De volgende ochtend wilde ik naar het national park gaan, het Blackbutt reserve. Brett, n Aussie, wilde me brengen en toen vroeg hij of hij me mocht. Ja tuurlijk. En toen wilde een Amerikaanse jongen ook mee, dus gingen we met z'n drieën. Ze hadden een wildlife park met allemaal australische vogels, wombats, wallaby's, vleermuizen, slangen, koala's, emu's en kangoeroes.

Op zaterdag ben ik met n Nederlands meisje, Milanka & n Aussie naar t strand gegaan. Het was die dag blijkbaar 36 graden, hoorde ik achteraf. Heel warm, maar ik durfde niet ver de zee in, want de golven waren super groot..
's Avonds weer lekker spelletjes gedaan met iedereen.

Zondag was chilldag, weet eigenlijk niet wat ik gedaan heb. Mumma Shar & Anna hadden n ladiesday, dus Paul, n Aussie, was 'in charge'. Dat betekende dat iedereen in de tuin wiet mocht roken, en 's avonds hadden we een grote Aussie barbie met iedereen.

Maandag ging ik samen met Linn, een Zweeds meisje, naar Port Stephens. Want daar gingen we sandboarden! We werden daar opgehaald door een grote 4WD bus en door het zand reden we richting de duinen. Echt super grappig, er liepen ook kamelen rond, als toeristen attractie, dus het leek net alsof je in Egypte was :p We kregen een board, wat op een skateboard zonder wieltjes leek en moesten door het mulle zand de hele duin oplopen. Een hele workout dus.. Dan ga je op je board zitten en roetsj je keihard naar beneden! Ben gelukkig niet van m'n board afgevallen, Linn wel :p Na 2 uurtjes hadden we t wel gehad en zijn we terug naar huis gegaan. 's Avonds was er weer n barbie en kaartspelletjes natuurlijk.

De dag erna vertok Linn, en ging ik wandelen langs t strand & in stad met Laura en Tara, 2 Nederlandse meisjes. 's Avonds hebben we met z'n drieën n gezonde maaltijdsalade gemaakt.

De dag erna ging Tara met n Duits meisje sandboarden en heb ik me ingeschreven om de RSA (responsable service of alcohol) cursus te doen.

Die had ik op zaterdag, en was gewoon geslaagd. Dus de dagen daarna ben ik cv's uit gaan delen.
Ik ben overal geweest wat ze me hebben aangeraden; alle bekende eetstraten. Maar veel mensen zeiden dat ze niet iemand aan willen nemen voor maar 2 maanden. Of ik moet als een barista koffie kunnen maken..
Heb dagen achtereen gelopen en cv's uit gedeeld. Soms kwam ik terug met een verbrand gezicht, omdat ik ook in de hitte liep.
Heb maar 1 interview gehad en was niet aangenomen (anderen hadden meer ervaring). Heel, héél frustrerend.

So far for jobhunting...

Ik dacht dat het leuker zou zijn om in Sydney nieuwjaar te kunnen vieren. En ik kwam erachter dat Veronica (die ik maanden geleden in Melbourne ontmoet had) ook in Sydney was! Dus de keus was snel gemaakt. Op maandag 1 dec (de eerste officiële zomerdag hier) kwam ik aan en ging ik met de trein naar het hostel van Veronica. Dat lag in Kings Cross, het 'redlight district' van Sydney. Had gehoord dat het er een beetje gevaarlijk kon zijn, maar viel allemaal wel mee.
De eerste dagen met Veronica waren leuk; als vanouds. Maar ze was wel veel bij haar nieuwe vriendinnen en als ze wat gingen doen, vroegen ze mij niet mee.
Het hostel was vol met kerst en nieuwjaar, dus dat betekende dat ik snel een andere plek moest zoeken. Een gedeeld appartement bleek een goedkopere optie te zijn. Veronica en haar nieuwe vriendinnen waren ook aan het zoeken en ik dacht dat ze mij niet mee zouden rekenen. Bovendien was het veel moeilijker om wat voor meerdere mensen te vinden; meestal was er ergens maar 1 bed vrij. Dus besloot ik voor mezelf te zoeken. Vond Veronica geloof ik niet leuk, maar ik wilde zeker zijn dat ik niet op staat kom te zitten..
Het eerste appartement wat ik bezocht was in Haymarket. Het Engels in de smsjes was niet echt goed, en het appartement lag dicht bij Chinatown, dus ik hoopte dat het geen aziaten zouden zijn. Een blank meisje kwam naar onderen, ze was Italiaans en haar bed kwam vrij. Maar toen we boven kwamen bleek de rest toch allemaal aziatisch te zijn...
Het 2e appartement lag in Pyrmont, vlak bij Darling Harbour. Er waren maar 3 mensen thuis: een Italiaanse jongen, een Italiaans meisje en een Hongaars meisje. (er wonen 4 Italiaanse jongens, het Italiaanse meisje, het Hongaarse meisje en een Mexicaans meisje). Toen begon het kei hard te regenen en ik mocht bij hen wachten tot het voorbij was. Ze waren heel aardig en ik kreeg een biertje, een joint en chocola! What more can you ask for? :) De Italiaan was een chef, en als ik hier kom wonen zou hij lasagne voor me maken :D

Zal dit m'n nieuwe thuis worden...?

To be continued...

Xox